Missionary Go Home
Op het moment dat een Nederlandse zendelingsechtpaar de moed opgeeft, en besluit te vertrekken weg uit Papoea, overlijdt hun kind. Er is geen andere keus dan hun kind meteen te begraven. Nu kunnen ze niet weg.
Missionary Go Home

Een Nederlands zendelingenechtpaar gaat in 1996, vol idealen, samen met hun kinderen, naar het oerwoud van Irian Jaya (Papua) om te evangeliseren, maar inheemse stammenleiders hebben het liefst dat ze meteen verdwijnen.

Het zendelingenechtpaar wordt gedreven door een 'heilig vuur' en blijft zich vasthouden aan hun missie. Maar de tegenslagen hopen zich op: Enorme droogte, bosbranden en trammelant in de kerk.

De zendelingen komen langzamerhand in conflict met de Papua’s, de kerk, het geloof en met zichzelf. 
Alice Van de Beek: “We vroegen ons af of God misschien probeerde duidelijk te maken dat we ermee moesten stoppen.”

Wanneer na vele jaren eindelijk de twijfel toeslaat, ze eigenlijk willen vertrekken, verongelukt hun kind. Nu kunnen ze niet weg, hun kind ligt immers hier, middenin in de jungle, begraven.

Eenzaamheid, depressies maar bovenal de aanhoudende spanningen op de missiepost noodzaken het gezin toch naar Nederland terug te keren. Een maand voor hun definitieve terugkeer volgt een nieuw menselijk drama.

Samen met een filmploeg keert het zendelingenechtpaar terug naar de jungle, om iets dierbaars op te zoeken, en antwoord te krijgen op de vraag waarom het juist hen moest overkomen.

Credits
uitzending
8 januari 2008
vorm
tv-documentaire
lengte
53 minuten
camera
Geertjan Lassche
regisseur
Geertjan Lassche